Naša

Istraživanja

Istraživanje o stavovima mladih u republici srbiji o uticaju i značaju društvenih mreža

S obzirom na popularnost koju socijalne mreže imaju kod mladih zanimalo nas je – koje društvene mreže mladi najviše koriste? Koliko vremena provode na njima? Da li one utiču na mentalno zdravlje? Da li ih intenzivnije koriste od početka pandemije virusa COVID-19?  Ukoliko vas zanimaju ova pitanja pročitajte naš ceo izveštaj o istraživanju  i saznajte kakvi su stavovi “generacije Z” kada su u pitanju društvene mreže!


Pročitaj više

Istraživanje o stavovima građana o kvalitetu reka u republici srbiji i nivou njihove zagađenosti

Istraživanje je imalo za cilj da građanima približi njihovo pravo da znaju i budu informisani o raznim temama i vestima. Kroz istraživanje naša organizacija je videla mogućnost da sa građanima popriča o ovoj temi, koja se ne tiče samo prava svih nas da znamo, jer ovde govorimo i o potencijalnim problemima sa zdravljem.


Pročitaj više

Istraživanje o derivacionim mini hidroelektranama

Ova tema, koja je i danas aktuelna, bila je interesantna članovima našeg Centra te su stoga želeli da bolje informišu građane o ovoj temi i steknu uvid u mišljenje javnog mnjenja po ovom pitanju.


Pročitaj više

Istraživanje o stavovima javnosti o upotrebi plastičnih kesa

Kako je u to vreme bilo aktuelno donošenje novog zakona o zabrani upotrebe plastičnih kesa, gde je po prvi put u Srbiji bila obavezna naplata plastičnih kesa, naš Centar je želeo da vidi kakvo je viđenje mladih o tom pitanju. Ciljna grupa bili su studenti Beogradskog Univerziteta.


Pročitaj više